ESPAI CARMEN THYSSEN

L'Espai Carmen Thyssen és el resultat de la voluntat de l'ajuntament i de Carmen Thyssen-Bornemisza de dotar Sant Feliu de Guíxols d'un espai on exhibir la col·lecció personal de la baronessa.És així com la vinculació i el compromís de la baronessa amb la ciutat posa a l'abast del públic, a través de l'Espai Carmen Thyssen, l'obra d'artistes nacionals i internacionals que no es troba a cap institució museística catalana. Actualment, el projecte es materialitza en una programació continuada d'exposicions temporals. El Espai Carmen Thyssen es un rincón de Sant Feliu de Guíxols en donde deslumbran cuadros únicos pertenecientes a la colección personal de la baronesa. Actualmente se exponen las obras de grandes artistas internacionales (Gauguin, Sisley, Kandinsky, Kirchner, Delaunay, Kupka, Stepanova o Hopper); cuyos trabajos entran en diálogo con los de diversos artistas catalanes (Urgell, Meifrèn, Martí Alsina, Granero, Amat o Tarrassó)


MUSEU D'HISTÒRIA DE LA CIUTAT

A la seu principal, dins el conjunt monumental del Monestir de Sant Feliu, Bé Cultural d’Interès Nacional, s’hi explica l’evolució de la ciutat i la seva relació amb el Monestir guixolenc a l’àmbit El Monestir i la vila, i podeu fer un recorregut també pels espais El suro, La gent i el Mar, Josep Albertí i un apartat especial: l’Espai del Metge i la Salut Rural, l’objectiu del qual és d’exposar la situació sanitària i els condicionants en la salut a Sant Feliu de Guíxols i la Vall d’Aro, així com els aspectes que han caracteritzat l’acció d’aquests metges i metgesses de poble.

Visitant el Museu d’Història i el Monestir també teniu accés al circuit de les torres medievals del Monestir, passant per la torre del Corn, l’interior de la Porta Ferrada i accedint tant els fonaments, on hi ha les restes d’un mausoleu romà, com al mirador de la Torre del Fum, amb una magnífica vista de la Ciutat.

A més, el museu compta amb una subseu dedicada al Salvament Marítim dins la mateixa estació de salvament de Sant Feliu de Guíxols amb una caseta equipada al Fortim (1890), un canó llançacaps Dawson (1890), el bot de salvament Miquel Boera amb el seu corresponent carro-varador (beneïts el 1898) i un munt de complements més. Avui podeu veure tots aquests objectes al seu emplaçament original juntament amb un audiovisual que us ajudarà a introduir-vos en aquest interessant món.

Seu principal del Monestir
Plaça del Monestir s/n (edifici Monestir) · 17220 · Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 821 575
 

MUSEU DE PLAQUES DE CAVA I CHAMPAGNE

Creada i dirigida per la família de Josep Albó, la fundació museu té com a finalitat principal posar a l’abast del públic de Sant Feliu de Guíxols i dels visitants de la ciutat, una nova oferta cultural i turística que permeti a tothom descobrir un món, el del cava i les plaques, potser no gaire conegut però interessant, engrescador i molt enriquidor.

C/Indústria, 1 · 17220 · Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 32 74 50 · Fax. 972 32 74 59
 

MUSEU D'HISTÒRIA DE LA JOGUINA

En un palauet del noucentisme català es troba el Museu de la Joguina, que disposa d’un fons de més de 3.500 peces datades entre els anys 1870-1980, la major part de fabricació espanyola. En el seu recorregut podrem conèixer la història des dels inicis de la llauna fins al plàstic. Inclou sales monogràfiques: maqueta de tren, carrer del terror i nines.

Rambla Vidal, 48-50 · 17220 · Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 82 22 49 · Fax. 972 32 72 70
 

MUSEU DEL SALVAMENT MARÍTIM

L’estació de Salvament de nàufrags de Sant Feliu de Guíxols és un conjunt patrimonial únic de materials originals. El bot i altres útils de salvament exhibeixen en la seva ubicació original a la Punta dels Guíxols. L’exposició es complementa amb recursos audiovisuals que ajuden a entendre el context històric i social.

Seu del Salvament Marítim
Pujada dels Guíxols, s/n (Turó del Fortim)
17220 Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 82 15 75 · Fax. 972 82 15 74

   972 32 51 55

Vamos a empezar

¿Dónde quieres estar?